Сърбинът попадна под прицела на властите

Жребият за основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open, беше отложен с повече от час в очакване на решението на правителството на страната по казуса с Новак Джокович, пише Gong.bg

В крайна сметка той бе изтеглен, а в него фигурираше и Джокович, като номер 1 в схемата. Окончателното решение за неговото участие обаче все още се чака.

Сърбинът попадна под прицела на властите още с идването си, като визата му беше анулирана, а той настанен в център за бежанци. 

Джокович призна за невярна декларация, попълнена от агента му

ATP: Събитията около Джокович нанесоха щети на всички фронтове

В понеделник Джокович спечели дело в съда, беше освободен и започна тренировки. Неяснотата около съдбата му остана, тъй като той може да бъде депортиран с решение на министъра по имиграционните въпроси. Според последни информации днешната тренировка на сърбина е била прекъсната половин час след началото ѝ. 

В същото време премиерът на страната Скот Морисън дава пресконференция, посветена на ситуацията с коронавируса в страната.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.