Той коментира и новите COVID мерки на кабинета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар от Пазарджишко във връзка с оставката на председателя на КПКОНПИ. Очаква се Сотир Цацаров да я депозира още следващата седмица.

„От една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ. Не може да не ви прави впечатление, че КПКОНПИ е само в Бургас, Поморие, Стара Загора, Враца, Луковит и още. И в нито едно кметство на ДПС, БСП, ИТН, дори в тези на „Да, България”, обясни още той.

Отнеха достъпа на Цацаров до класифицирана информация

Според него е най-добре веднага антикорупционната комисия да се събере в парламента и да изслуша Цацаров и ДАНС. „Да бъде изслушан и да каже защо му е отнет достъпът, какво знае по темата. Не знам, просто не съм информиран. Не поддържам връзки с Цацаров”, обяви лидерът на ГЕРБ.

 

 

Борисов настоя да се спре „слагането на свои хора”. „Имам чувството, че ако беше старият флаг на България, с герба, щяха да изчегъртат герба от знамето. В момента чегъртат и хората на Радев. Хасковските войни са нещо чудовищно. Всички висши кадри в държавата дойдоха от Хасково”, добави той.

Управляващите поискаха оставката на главния прокурор. Гешев: Това е кризисен PR

На въпрос как оценява мерките на властта срещу пандемията лидерът на ГЕРБ беше категоричен: „Прекрасни са, защото са нашите”. И припомни позицията на партията за зелените сертификати. „Ние винаги сме били за това да има възможно най-голяма ваксинация. Винаги сме подкрепяли зеления сертификат - веднага за всички. Не подкрепяме измислиците, които в момента вървят - ще има зелен сертификат за Министерския съвет, но някой друг път. Ще има за парламента, но след 20 дни. А за обикновения човек - от днес за утре”, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не спести и критиките към кабинета: „За един месец направиха всички наши грешки и ги надградиха за година”. Борисов засегна събитията около Спортното министерство и Федерацията по художествена гимнастика. „Вечерта кръстникът на мафията се обади и вече всичко е наред. Много е интересно да питате кой кръстник, на коя мафия ги сдобри. Аз имам отговор - стои горе високо и раздава задачи”, допълни той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.