Решение по казуса се очаква днес

Федералният съд на Австралия отложи разглеждането на жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който оспори решението на властите на страната да анулират отново визата му и да го депортират.

Заседанието бе излъчвано онлайн в Youtube канала на съда. Съдия Джеймс Олсоп съобщи, че решението ще бъде произнесено в неделя вечерта или понеделник сутринта. Съдиите „ще прекарат следобеда и вероятно част от вечерта в разглеждане на аргументите, които са били представени на съда“.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Надяваме се, че по-късно, следобед, ще можем да информираме страните в каква посока предлагаме да се движат“, каза още той.

Ще бъде ли депортиран Новак Джокович от Австралия?

Съдийската колегия на Федералния съд на Австралия по случая Джокович трябва да сложи край на дългия спор между сръбския тенисист и австралийското правителство, което смята спортиста за заплаха за обществения ред и здраве, и което се опитва да го депортира от 6 януари.

Изслушванията по делото се провеждат онлайн. Самият Джокович гледа предаването от кантората на своите адвокати. По време на изслушването на спортиста беше разрешено да напусне хотела за мигранти в Мелбърн.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС