Съдебното заседание ще е тази нощ

Сагата „Джокович” в Австралия продължава с нов обрат, след като сръбският тенисист беше задържан отново. На съдебно заседание малко след полунощ българско време, ще стане ясно дали световният номер 1 в тениса може да остане в страната и да се бори за 20-та титла от Големия шлем.

Два дни преди началото на откритото първенство по тенис на Австралия, Новак Джокович е изправен пред депортиране. Дотук се стигна, след като визата му беше отменена за втори път, а австралийските власти определиха 34-годишния тенисист като заплаха за общественото здраве. Адвокатите му обжалват решението, което нарекоха лишено от разум. В очакване на изслушването, насрочено за неделя сутринта местно време, Новак Джокович е настанен в хотела за мигранти, в който вече прекара няколко дни. От официален Белград веднага дойде реакция.

Джокович задържан в миграционен център в Австралия

„Сърбия ще бъде с Новак Джокович и Сърбия ще може да отговори, държейки се много по-мило, отколкото Австралия се държи към Новак Джокович.

Атаките и натискът върху Новак Джокович, срещу този гражданин на Сърбия, срещу този сърбин, по неизвестни за нас причини достигнаха мащаб, какъвто смятам за невъзможен”, заяви Александър Вучич.

В момента сърбинът все още е включен в програмата на откритото първенство по тенис на Австралия, което започва в понеделник в Мелбърн. Ако спечели турнира, той би станал най-успешният тенисист при мъжете в историята на спорта с 21 големи титли. Ако загуби обжалването, световният №1 е изправен пред депортация и 3-годишна забрана за издаване на визи.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.