Сърбинът продължава да се бори за правото си на участие в Australian Open

Новак Джокович отново ще бъде задържан в имиграционния арест до събота сутринта. Това стана ясно след като адвокатите му се споразумяха с австралийските власти да изчакат изслушването на тенисиста в неделя, преди да вземат окончателно решение дали да го депортират. 

Той ще бъде отведен до офисите на адвокатите си от служители на граничните сили за срещи с тях в събота, както и за изслушването си в неделя сутрин.

Адвокатите му заявиха, че причината, която правителството е посочило  за анулиране на визата на Новак, е подбуда към анти-ваксинационна кампания.

Австралия отново анулира визата на Джокович, той оспори светкавично

Джокович ще бъде задържан в събота сутринта в 8 часа местно време, съобщиха австралийските власти. Случаят на тенисиста е бил обсъждан в директен разговор между министър - председателите на Австралия и на Сърбия. Премиерът на Австралия излезе със специално обръщение, в което защити решението.

"Заедно ние постигнахме едно от най-ниските нива на смъртност, едни от най-високите нива на имунизация и една от най-стабилните икономики в света. Австралийците направиха много жертви по време на пандемията и имат правото да очакват резултатите от това да бъдат защитени. Това направи министъра на имиграцията с действията си днес", посочва премиерът на Австралия Скот Морисън.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.