Създателите на тритомника са журналистът Екатерина Бончева, икономистът доц. Красен Станчев и проф. Вили Лилков

Комисията по досиетата представя тритомника “Държавна сигурност и българската икономика (1944-1991г)”. Той е част от поредицата “Из архивите на “Държавна сигурност” и ще бъде презентиран онлайн. 

Печатното издание съдържа 145 документа, а в електронното са поместени общо 260, казват създателите на тритомника - журналистът и член на Комисията по досиетата Екатерина Бончева, икономистът доц. Красен Станчев и проф. Вили Лилков. 

“В този сборник потвърждаваме всичко това, което е изнесено, за съжаление - без присъди в делото за икономическата катастрофа,. Твърди се, че няма наказание, защото има колективна отговорност. Но всичко това е препотвърдено с документи от този сборник”, обяснява Бончева. 

“Друго, което става ясно от сборника, е, че за целия този период, който разглеждаме, няма нито един 5-годишен план, който да се изпълни. Всичко е измислица”, допълва още доц. Станчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.