Канбера на два пъти анулира визта на сърбина и го депортира

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович планира да заведе дело срещу австралийските власти за сериозната сума от близо 4 милиона евро, твърди „Sun“. Както е известно, сърбинът не беше допуснат до участие на Australian Open, след като властите два пъти анулираха визата му, а накрая го депортираха и той трябваше да се прибере обратно в Белград, пише Gong.bg

Сагата с Джокович започна на 6 януари, когато не беше допуснат до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за имигранти, тъй като властите не признаха медицинското му изключение за липса на ваксинация против коронавирус.

Джокович купи 80% от компания, разработваща COVID лекарство

Обжалването му беше уважено, но след това министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук еднолично отмени отново визата му, а Федералният съд потвърди решението. В крайна сметка, на 17 януари, Джокович беше депортиран обратно в Сърбия.

Именно поради тази причина и пропуснатите възможности заради спирането му от участие в Откритото първенство на Австралия Новак и адвокатите му подготвят иск.

Майката на Джокович - Дияна, пък обясни, че условията във въпросния хотел за имигранти са били ужасни, храната е била лоша, а в стаята на сина ѝ е имало буболечки.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.