Зрителите по трибуните няма да бъдат повче от 70% от максималния капацитет

Участниците в карнавалния парад на училищата по самба на самбадрома "Анемби" в Сао Пауло, както и зрителите, трябва да бъдат ваксинирани срещу коронавирус.

Според новите правила традиционните танцови представления могат да бъдат проведени, но при условие, че заетостта на трибуните не надвишава 70% от максималния капацитет. На същия принцип училищата по самба трябва да ограничат броя на участниците в парада, както и предварително да дадат данни за ваксинацията на танцьорите.

Карнавалът в Сао Пауло беше отменен заради коронавирусната пандемия

Участниците и зрителите на парада в Сао Пауло трябва да носят предпазни маски. По тази причина журито няма да оценява изпълнението на песните, с които школите се включват в празненството. Заради липсата на предпазни маски обаче участниците могат да получат по-ниска обща оценка, уточняват местните медии.

Отмениха пищните тържества по улиците на Рио за карнавала

По-рано властите в много големи градове в Бразилия отмениха традиционните улични шествия по време на карнавала в края на февруари - началото на март. Това решение беше взето на фона на поредния ръст в заболеваемостта от COVID-19 заради разпространението на варианта Омикрон. Засега не са отменени емблематичните паради на школите по самба в Сао Пауло и Рио де Жанейро, но остава възможността решението да бъде преразгледано според здравната обстановка в страната.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.