Вижте как можете да помогнете

Асеновград се обединява в помощ на 3-годишно момиченце, страдащо от онкологично заболяване.  Малката Есин е с диагноза остра лимфобластна левкемия и се нуждае от трансплантация на стволови клетки. Живоспасяващата операция ще бъде извършена в Турция.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Самотен баща има нужда от пари за лечение

Интервенцията струва 120 хиляди евро. Сума, непосилна за родителите й. 

„Пирогов“ спешно се нуждае от кръводарители

Съдбата на тригодишната Есин обедини целия Асеноград и предизвика невиждана еуфория от съпричастност в социалните мрежи. 

Ресторанти, кафенета, фризьорски салони, зъболекарски кабинети дариха процент от оборотата си, за да спасят детето. Три дни всичко, което Неше Абдула продаде в цветарския си магазин, ще отиде в сметката за лечението на 3-годишното момиченце.

"Най-интересното беше, че имаше хора, които влизаха и просто спираха да дарят пари и други, които оставяха и казваха ние знаме за каузата, която правите, но не искаме нищо. Нека за останат цветята ние просто ще дарим", заяви тя.
 
Четирима таксиметрови шофьори решават да работят без пари по 7 часа. Сметките от клиентите отиват за кампанията. А хората давали в повече.
 

3-годишната Есин в момента е в Детската клиника в Пловдив, където се възстановява след поредната химиотерапия.

"Сега е в аплазия, но се чувства много добре. Тя е много борбено дете. и вярвам, че ще успеем. Благодаря ви за всичко. Не знам може бе за мен е изпитание, но вярвам, че ще го превъзмогнем заедно. Много ви благодаря!", заяви майката Невин Халибрям.
 
"Предстои да се направи операция на стволови клетки, трансплантация в Турция, за което ни искат 120 хиляди евро", сподели бащата Юксел.
 
Семейството обаче е събрало до момента 160 хиляди лева. Остават още 60 хиляди. Родителите не губят надежда.

Ако желаете да помогнете, може да дарите средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG98UNCR70001524716668

Титуляр: Есин Юксел Халибрям

Банков код: UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк 

Повече по темата гледайте във видеата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.