Вероятната причина за инцидента е изтичане на газ

Трима души пострадаха при експлозия в центъра на Атина. 78-годишен мъж е откаран в болница с изгаряния, а други двама са вдишали дим. Най-вероятната причина за взрива е изтичане на газ.

Нанесени са значителни щети по стените и прозорците на сградата, както и на постройката срещу нея. Днешният ден е обявен за почивен, заради обилния снеговалеж от понеделник и вторник, движението е било слабо и за щастие не е имало минувачи по тротоара в момента на взрива. .

 

Взрив в завод за пестициди в Сърбия, има жертви

Очевидец на взрива експлозията е била наистина силна. "Можете да видите сградите наоколо. Взривът ме избута две ленти вдясно… Бях сам на пътя и затова не ударих друга кола. Отначало въобще не разбрах какво става… Таксито ми се напълни със стъкла… после видях, че са дошли отвън. Уплаших се за жената, която возих в таксито", разказа той.

Днешният ден е обявен в Атина за почивен заради обилния снеговалеж от понеделник и вторник, движението е било слабо и се предполага, че това е предотвратило раняването на повече случайно преминаващи хора.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.