Коментар на Силвия Великова и Соня Момчилова

След трагичния инцидент, при който жена почина, чакайки в Спешното отделение във Враца, СЕМ излезе с позиция, като разкритикува медиите за отразяването на случая. Към нея обаче не се присъедини Соня Момчилова.

„Не съм съгласна, че медиите не са отразили коректно случая. Това беше планирано, предумишлено убийство, извършено по особено жесток и нечовешки спокоен начин. Нямаше и последици за извършителите. Медиите коректно отразиха случилото се. Цялата истина за „изстиналия труп”, наречен българско здравеопазване, трябва да излезе наяве”, добави тя.

По думите й медиите не задават достатъчно често важните въпроси за състоянието на здравната ни система.

Нов протест пред Спешното отделение във Враца (ОБЗОР)

Журналистът Силвия Великова добави от своя страна, че медиите ежедневно са ангажирани с поставянето на правилните въпроси, но ситуацията остава без промяна.

„Търсим истината постоянно, промяна обаче няма. Истината е, че няма медицински специалисти не само в малките населени места. Бюрократични спънки има и в центрове в столицата”, каза още Великова.

Тя добави още, че случаят поставя и въпроса за действията на човека, снимал трагичния видеоклип.

Повече вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.