Решението се взима заради драматичното ускоряване на руското разполагане по границата

Съединените щати обявиха, че местят посолството си в Украйна от Киев в Лвов. В изявление на държавния секретар Антъни Блинкън се посочва, че решението се взима заради драматичното ускоряване на руското разполагане по границата. Призовава се всеки американски гражданин, който е все още в Украйна, да напусне страната незабавно.

България е в готовност да евакуира сънародниците ни от Украйна (ОБЗОР)

От Държавния департамент обявиха, че не виждат никакъв конкретен знак за деескалация на руско-украинската граница. А във връзка със споменаването на 16-и февруари като потенциална дата за руска атака срещу Украйна, президентът Володимир Зеленски се обърна към украинците.

„Казаха ни, че 16-и февруари ще бъде денят на атаката, но ние ще го направим ден на единството. Вече съм подписал съответния указ. На този ден ще окачим национални знамена, ще сложим жълти и сини ленти и ще покажем единството си на целия свят. Имаме един голям европейски стремеж – искаме свобода и сме готови да се борим за нея”, каза Зеленски.

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.