По думите му не може да го накажат защото ще ги осъди

Евродепутатът и новоизбран лидер на ВМРО Ангел Джамбазки бе обвинен, че е направил подобие на хитлеристки поздрав в пленарната зала на Европарламента в Страсбург. Затова бе предупреден от председателката на ЕП Роберта Мецола, че след проверка може да бъде наказан строго. 

"Ще направят проверка и ще ми дължат строго извинение. Това е абсолютна глупост, чудят се за какво да се хванат. Измислят си причина и припознават призраци и жестове там където ги няма", коментира Джамбазки.

Жест на Джамбазки предизвика скандал в ЕП

Той разказа и какво се е случило. "Изразих подкрепата си към правата на европейските граждани. Започнах спора си с колегите в залата. На излизане чух, че председателстващата ни призова да не говорим в залата, защото й пречим да води заседанието. Чух я обърнах се и просто й помахах в знак на това, че съм я чул и се извинявам. Вместо да се съгласи, че съм я чул и разбрал, си измисли тази глупост", обясни Джамбазки.

По думите му не може да го накажат защото ще ги осъди.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.