Коментар на анализатори в „Здравей, България”

„Ние сме на прага на въоръжени схватки в Донбас”. Това каза в студиото на „Здравей, България” международният анализатор Боян Чуков.

Според него Москва и Вашингтон имат тайна договорка за случващото се в Украйна, защото месеци преди официално да назрее конфликтът, е било договорено къде да бъдат преместени американските дипломати в страната. За това свидетелствало и изтеглянето на американските войници от територията на Украйна. Бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров обаче категорично заяви, че там никога не е имало войници на САЩ.

Българи в Москва: Русия е миролюбива, няма никакво намерение да започва война

 „Гледах много внимателно изявлението на Владимир Путин и бях изключително изненадан от езика и тона му. Не съм сигурен дали беше лошо изиграна актьорска игра, или това е сегашният президент. Ако това е Путин – ние сме изправени пред много страшни събития. Той изопачи историята и изявлението му беше пълно с неистини. Разчетох заявки за тотално прекрояване на световния ред”, каза Гяуров.

Русия си служи с тежка пропаганда, смята експертът. Той обясни, че разположената в Румъния и Полша техника на НАТО е отбранителна, а това не би следвало да притеснява Москва.

„Не ми се иска, но очаквам да се случи най-лошото, защото вече има сблъсъци в близост до Мариупол. Явно идеята на Путин е да възстанови бившия СССР”, изрази опасенията си Проф. Михаил Станчев, който е преподавател в Харковския държавен университет и бивш дипломат.

Нейнски: Признаването суверенитета на ДНР и ЛНР и изпращането на руски войски там е инвазия

Украинският посланик в София н. пр. Виталий Москаленко определи вчерашното решение на Владимир Путин като престъпно.

„Руската държава продължава да създава предпоставки за разгръщането на един мащабен конфликт в Европа”, каза за NOVA дипломатът.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА РУСИЯ - УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.