Много слабо вероятен сценарий е преговорите да доведат до спиране на военните действия, смята той

"България трябва да се отнася много по-сериозно към възникналия конфликт. Приоритетно да мисли за българите в Украйна. Те са между 300 и 500 000 души. България е много пряко заинтерсована от случващото се, а ми се струва, че сме пасивни по отношение на предоставяне на възможности за евакуация на нашите сънародници. Не се прави достатъчно". Това заяви за "Денят на живо" Сергей Петров, политолог, чиято майка е украинка.

Според него трябва да бъде обърнато сериозно внимание на това, че в последните 8 години конфликтът е тлеел. "Много слабо вероятен сценарий е преговорите да доведат до спиране на военните действия. Никой не си е представял подобен широкомащабен конфликт", смята той. 

Голяма част от роднините му са все още в Украйна. "Почти невъзможно е от някои части от страната да стигнат до България. Жестоките бойни действия възпрепятстват, има и въздушна тревога, има преследване на диверсионни групи по градовете. Въздушното пространство пък е в плен на Русия", разкри той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.