Това каза френският президент в телевизионно обръщение към нацията

Европа е навлязла в "нова ера" след нахлуването на Русия в Украйна, и ще трябва да инвестира в собствената си отбрана и енергийна независимост. Това каза френският президент Еманюел Макрон.

„Нашата Европа вече показа единство и решителност. Влязохме в нова ера“, каза Макрон в телевизионно обръщение към нацията. 

Френският президент осъди лъжите, разпространявани от руското правителство, за да оправдае войната в Украйна. Макрон обаче каза, че ще продължи да поддържа контакт с президента Владимир Путин, за да се опита да постигне прекратяване на огъня.

„Идните дни вероятно ще стават все по-трудни. Стотици хиляди бежанци избягаха в Молдова, Полша, Румъния, Унгария, Словакия и постепенно в останалата част на Европа. В това безпрецедентно изпитание от много десетилетия насам ние стоим до Украйна. Поздравявам смелостта на украинския народ, който се съпротивлява под огъня на оръжията. От ваше име предавам братската подкрепа на Франция на президента Володимир Зеленски”, заяви Макрон.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС