Международната организация по миграция днес съобщи, че досега 1,25 милиона души са напуснали Украйна

УНИЦЕФ съобщи, че около половин милион деца са били принудени да напуснат домовете си в Украйна през последната седмица заради руската инвазия и нарече бежанската вълна „безпрецедентна по мащаб и скорост“, предаде Асошиейтед прес.

„Ако насилието не спре, още много, много деца ще бъдат принудени да напуснат страната си за много кратко време“, каза говорителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър. „Страхуваме се, че още много деца ще бъдат убити“, заяви той.

Елдър каза още, че УНИЦЕФ изпраща голямо количество хуманитарни помощи в Украйна, за да помогне на нуждаещите се и че провежда спешно обучение за педиатри, които искат да заминат за региона.

„Те се подготвят за масови жертви и ранени сред децата“, каза той и добави, че обученията включват триажна система за лечение на деца. 

Международната организация по миграция днес съобщи, че досега 1,25 милиона души са напуснали Украйна, сред които 80 000 са от други страни. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Източник: БТА