Тя се провежда под надслов „Стани нечий герой!“

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване за своите пациенти.  Всички желаещи да помогнат на болница „Пирогов“, могат да дарят кръв между 24 и 31 март 2022 г. в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. „Братя Миладинови” №112 от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа. Важно е изрично да се отбележи, че даряването на кръв е в полза на болница „Пирогов“.

„Пирогов“ спешно се нуждае от кръводарители

Кампанията, в полза на най-голямата спешна болница в страната, се провежда под надслов „Стани нечий герой!“ с подкрепата на Национален център по трансфузионна хематология и Българска организация за доброволно кръводаряване.

За да можем да оказваме навременна помощ на тежко пострадали пациенти, в болница „Пирогов“  се нуждаем всекидневно от кръв и кръвни продукти. Всеки кръводарител, независимо от неговата кръвна група, е значим, защото помага най-малко на двама болни. През 2021 г. в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са използвани 1300 литра еритроцитен концентрат, 635 литра плазма и 300 сака тромбоцитен концентрат.

Екипът на "Пирогов" благодари за дарение на модерна апаратура

Актът по кръводаряване е напълно безопасен процес за дарителя. Всеки в добро здравословно състояние на възраст между 18 и 65 години може да се включи в инициативата за пациентите на „Пирогов“.

„Всяка помощ е безценна! Стани нечий герой!”, призовават от спешната болница.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.