7-годишната вече е в безопасност в Полша

7-годишната Амелия Анисович от Украйна, която трогна света с гласа си от бомбоубежището и от стадиона в Полша, отново запя. Този път специално за зрителите на NOVA. Видеото с пеещата Амелия заснема майката на друго дете, в същото мазе. Разбрала за мечтата на 7-годишното момиченце да е на сцена и опитала да я сбъдне – макар и пред публика, бягаща от бомбите в подземия.

„Не ме беше страх от хеликоптерите и бомбите, но другите в скривалището се страхуваха”, сподели момиченцето.

„Тя е много смела. Искаше да успокои всички – прегръщаше ги, пееше им. Не знам как остана спокойна дори когато аз не успявах”, споделя майката на детето - Лилия Анисович.

Момиченцето, което трогна хиляди с песен в бомбоубежище, вече е в Полша

След 6 дни под земята, малката Амелия, 15-годишният й брат и баба им успяват да избягат от ужаса в Полша, където детето изпълни украинския национален химн пред пълен стадион.

„Иска ми се войната да приключи по-скоро и нашето семейство да се събере - мама да види татко, и аз да го видя. Липсват ми баба и дядо, мъничката ми котка, съучениците ми, учителката ми”, каза още момиченцето.

И дори далеч от дома и от всичко, което така й липсва, Амелия продължава да пее за своята страна.

Момиченце от Украйна трогна хиляди с изпълнение на песента от „Замръзналото кралство” (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.