Изпълнителката споделя, че любимият й образ е на Rag’n Bone Man, в който беше неузнаваема и спечели победата във втория лайв на шоуто

Всеки понеделник тя ни радва от екрана на „Като две капки вода“ като участник от юбилейния сезон и с лекота влиза в образите, отредени й от „Бутона на късмета“. В студиото на „На кафе“ Мариана Попова разказва за предизвикателството да се преобразява в шоуто, за балансирането между работата и семейството и за предстоящия сценичен проект със съпруга й.

„Аз съм най-големият фен на това предаване и не е минал сезон, в който да не разговарям с Маги Халваджиян, заявявайки желанието си да участвам. Бях много щастлива, че ми се обадиха за участие. Шоуто няма нищо общо с опита на изпълнител. В началото обявих, че влязох в предаването, за да намеря Мариана Попова, след две години зимен сън, пандемии и не пеене. Сега в шоуто се сблъсках с реалната ситуация, когато трябва да влезеш в друг човек и да му позволиш и той да влезе в теб. Това е един много сложен процес, който в началото те обърква. Много е полезно да си направиш ретроспекция и да си върнеш старите изпълнения, когато всички сме много стреснати. Оглеждаме се, ослушваме се, после започва едно леко отпускане. Но е много приятно преживяване и отнема цялото време и внимание“, споделя как се включва в хитовото шоу за преобразяване.

Етиен Леви: Много силен випуск на „Като две капки вода“, без борба за безсмислено надмощие

Кое я затруднява в шоуто?

„Към мен съдбата е благосклонна и към този момент имам само едно затруднение с танци на тази дама Тейлър Суйф в последния лайв. Щастлива съм от този факт, защото мислиш за хиляди неща. Излизаш на сцената опакован като пакет с маска, със слушалки, микрофон, ако ти сложат килограми, друго лице... Изцяло си опакован. Отделно трябва да мислиш за движенията и маниера на човека, който пресъздаваш. С маските е много трудно да правиш мимики, тъй като те стягат лицето и няма как де се види емоцията. Понякога не можеш да си отваряш добре устата“, разказва Мариана.

„Най-много харесвам образа на Rag’n Bone Man, тъй като бях изцяло променена. Бях друг човек“, разкрива кой е любимият й образ. „След лайва с Rag’n Bone Man, когато се прибрах дъщеря ми Кати каза „Браво тати, ти успя!“. Обяснявахме й, че аз съм преоблечена и с маска, но за нея истината е, че тати пее в Капките“, допълва певицата.

Съвсем естествено най-големият и верен фен на певицата е дъщеря й Кати, за която мама пее в „три капки вода“. Мариана признава, че съпругът й Веселин, който силно вярва в таланта й, е най-големият й критик.

Анелия: Класическата естрада ще е предизвикателство за мен в следващия лайв

„Аз съм критична към себе си, но нямам необходимото високо самочувствие на велика певица или артист. Заобикалящите имат по-високи очаквания от мен и това много ме задължава. Когато прехвърлиш акцента на живота си върху семейството и децата, и излезеш от форма, а хората живеят с очакванията от преди, е много тежко, защото на мен ми трябва време да си взема въздух. Има хора, които успяват да съчетават нещата, но аз не съм от тях. Когато съм емоционално ангажирана на едно място, ми е много трудно да съм на 100% емоционална на друго. Трудно ми е да разделям емоциите, но се старая много. Дъщеря ми Мария е в тийнейджърски период, прекрасно същество, което ходи на хип-хоп. Доволна съм, че се занимава с някакъв вид спорт и движение. Мрази музиката заради мен и не пее. Беше малка и аз бях постоянно някъде да пея. Ситуацията беше почти винаги мен да ме няма и да пея, и това не е нейното. За това аз съм си виновна“, признава изпълнителката.

Анелия е новият победител в „Като две капки вода“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

За съвместният им сценичен проект „В някой друг живот“ с половинката й Веселин Плачков

„Имаше хиляди отлагания заради пандемии, но когато правиш личен спектакъл, не можеш да си позволиш да играеш на зала на 30% или на 50%, защото разходите не могат да се покрият. Но се надяваме, че до края на май или юни ще има премиера. Силно съм притеснена, защото Веселин Плачков е тегав постановчик и режисьор. Авторитарен е, а аз не съм актриса. Но се надявам, че ще стане хубаво. Няма да играем измислени герои, а ще сме Весо и Марияна, поставени в една ситуация. Чисто емоционални моменти, които ще бъдат пречупени през една красива и емоционална смешка. Ще има една сериозна хипербола и вечните въпроси, които си задаваме за живота и смъртта, къде се намираме, всеки път когато артистът умира и се ражда отново. Смятам, че ние артистите не стъпваме реално на земята и винаги сме с единия крак в другия свят. Ще разкажем на хората какво е да се връщаш обратно на земята, а толкова много да искаш да летиш. Хубавото е, че с Веско не работим на всяка цена в изкуството и гледаме да стане добре и хубаво, за да има дълъг живот, и да кажем правилните неща“, коментира предстоящия сценичен проект Марияна.

Още интересни истории, свързани с живота в малкия град, за неочакваните приятелства, за хеви метъла като изненада, гледайте във видеото.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.