Талантливият артист е в ролята на педагог в хитовото шоу, в което обучава, подкрепя и мотивира участниците

Етиен Леви влиза в ежедневната си роля на вокален педагог в действие в студиото на „На кафе“, където разказва детайли от кухнята на хитовото шоу за имитации

„Още в началото на Дарко му казах, че има страхотен потенциал. Участвал е и в мюзикъли и им гласов апарат за певец. Ако е започнал да го развива в началото щеше да е различно. Психологическата му настройка трябва да е различна, на друга честота, за да съвпадне с неговите възможности. Дарко е работлив, талантлив и пее добре, иска да изпипа нещата, интересува се и се наблюдават резултатите“, коментира таланта на Дарин Ангелов педагога в „Като две капки вода“.

„Песента „Дискотека“ е направена от композитора и автор на аранжимента Александър Савелиев по текст на поетесата Ваня Петкова, която имаше над 15 стихосбирки, а този текст за песен й беше сред първите. Радваше се много като дете, че сме направили песен по нейн текст и е станала съпричастна към група „Трик“. Текстът е много забавен и шеговит, но преплетен със сериозни неща. Задължителна е подготовката, тъй като хората гледат крайния резултат и си казват, докато ние сме капали, той се е забавлявал, но не осъзнават, че зад всичко това стои много труд. Да се пее в група е сложно, защото няма само индивидуални партии както пее солиста. В група има такива моменти, в които се пее в т.нар. вокални ансамбли, хармония или вътрешни беквокали. Всички заедно трябва да пеем в една вокална хармония и всеки трябва да е добре обучен, за да пее собствения си глас, без да се влияе от останалите. Има прекрасни певци, които влизат в хармоничния глас, но след което си го тегли да влезе в лийд вокала. Затова сме обучени и трябва да умеем много неща“, допълва Етиен.

Анелия е новият победител в „Като две капки вода“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Страхотни са всички участници. Това е много силен випуск на „Като две капки вода“. Прекрасно приятелство има между тях, забавляват се, прегръщат се, целуват се и няма завист или борба за безсмислено надмощие. Всички от началото до края сме заедно“, коментира емоциите около вчерашното издание на хитовото шоу за имитации.

„Аз съм се слял напълно с този формат, който ми е любимия. Бил съм и в други предавания, непрекъснато съм сред млади хора, преподавам в Нов Български Университет, но при мен не всичко е само забавление. Трудът ми е сериозен спрямо тях, за да изглежда като забавление. Те се обучават и слушат всяка дума, която им се каже от мен или Жоро Низамов. Трудно е от гласа, който всеки има и от ярката им индивидуалност, която е оставила печат с годините, да излезеш и да влезеш в ярката индивидуалност на някой друг изпълнител, който може да е от друго поколение и с различен гласов апарат. Това, което снощи направи Руслан беше уникално и нечовешко. Има други гласове като например Браян Адамс или Джо Кокър, с такива бленди на гласа, това се прави много трудно и става със стягане на гърлото и гласовия апарат, което в доста от случаите е и много вредно. Ако го нямаш като природна бленда, след мутирането и искаш да го правиш по изкуствен начин, има механизми“, разкрива детайли от кухнята на предаването Етиен, който подкрепя, обучава и мотивира всички участници.

Втора победа за Дарин с емоционално изпълнение в „Като две капки вода“ (ВИДЕО + СНИМКИ)

„Ако човек има малко талант, даден от господ и от природата, той може да го развие, но до някъде. Всички ние се раждаме в различни измерения: някои се интересуват от науки, други от административна работа, трети като нас са хора на изкуството, някои обичат драматичните роли, а други комедията, или пък са прекрасни имитатори.“

40 години от създаването на вокална група „Трик“

„Неусетно отлетяха годините. Няма да забравя създателя на групата импресариото Стефан Широков, който вече не е между нас. Аз съм бил поканен от него и съм втория изпълнител в групата. В началото групата беше създадена от мой приятел, с който кандидатствахме заедно - прекрасен изпълнител и с уникален глас, който беше и вокал на групата „Паралел 42“ Богдан Кънев. Стефан Широков създава групата и кани Диана Дафова, Богдан Кънев и Руми. След около година Богдан е поканен от Сашо Младенов да е солист заедно с Росица Ганева в оркестъра на транспортни войски. След това ме поканиха и ми поставиха условието, че искат група от нов тип. Изпълнителите да бъдат музиканти и тримата (бяхме пианисти от музикалното училище) и бяхме от факултета, който после стана „Поп и джаз изкуство“, актьори и танцьори. Групата трябваше да има т.нар. мюзикълен профил с изпълнители, които умеят много неща. Благодарни сме на колоса композитора Найден Андреев, който промени вокалния облик на групата. Дълги години съм твърдял, че моята голяма любов е група „Трик“. Искам да благодаря на всички автори на музика, текст, аранжименти, на всички колеги, с които сме били заедно на сцената и за това творческо и приятелско колегиално доверие“, споделя артистът.

Есил Дюран: В „Като две капки вода“ се хвърлям смело във всякакви лудости

За мечтания юбилеен концерт

„Замислили сме голям концерт, с който да ознаменуваме събитието, като поканим музиканти, вокалисти, студенти. Трудно ще е във време след пандемия и безсмислена война, която излезе на хоризонта и съсипва човечеството. Искрено се надявам нашият творец да се намеси и ни накаже по най-жесток начин, за да разберем какво не трябва да правим. В други държави такива концерти и юбилей се дотират от държавата, която не се замисля, че трябва да отпусне средства“, разказва плановете си педагогът.

Още интересни истории и забавни случки от живота на Етиен Леви, гледайте във видеото.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.