Окръжна прокуратура – София се самосезира и възложи на Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР извършване на проверка

Скандал на магистралата. Български полицай беше заснет да удря шамар на турски шофьор край София. Кадрите са заснети от видеорегистратора на камиона. Случката предизвика отзвук в турските медии, тъй като шофьорът твърди, че получил шамар, след като отказал да даде подкуп на полицаите. Пред NOVA Мухсин Казан заяви, че униформеният му е поискал пари за кафе и супа.

Турски тираджия: Български полицай ми удари шамар след отказан подкуп (ВИДЕО)

„Бях на около 15 км. От София – около Ихтиман. Пред мен се движеха 3 български тира. В единия май имаше повреда, другите два тръгнаха да го изпреварват, а аз тръгнах след тях. Полицейската кола ме последва и след около 2 мин. ме накара да отбия камиона. Полицията ми каза първо, че съм изпреварил неправилно и че имам глоба. Казах, че и българските камиони са изпреварили, но полицаят обясни, че не ги е видял. След това добавиха: „Няма да има наказание, дай за супа и кафе. Залитнах в този момент. Полицаят ме хвана за яката и каза: „шофьорска книжка“. Минахме отстрани на камиона, където камерата не снимаше. Каза, че няма да имам проблеми, ако му дам 20 евро. Аз отвърнах, че пари не давам, защото идвам от Германия”, обясни пред камерата ни международният шофьор.

Продължава проверката по случая с ударения от полицай шофьор

Срамно петно и грозно явление. Така определени случилото се на АМ „Тракия” автоекспертът от Асоциация за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев. По думите му това деяние от страна на българския полицай трябва да бъде строго санкционирано.

„Българските полицаи се държат като едни униформени мутри на пътя”, смята Георгиев.

Окръжна прокуратура – София се самосезира и възложи на Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР извършване на проверка, която да установи данни за евентуален състав на престъпления от общ характер. Дадени са подробни указания на проверяващия орган относно изнесената в медиите информация. Определен е 10-дневен срок за извършване на проверката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.