Пострадалият е с опасност за живота

40-годишен мъж пострада тежко след игра на Airsoft в Разград, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 13.00 часа в неделя в сградата на бившето училище по керамика в Гарова промишлена зона.

При състезанието мъжът пада от трети етаж на площадка на втория етаж. Откаран е в МБАЛ-Разград със счупени ребра и черепно-мозъчна травма. Животът му все още е в опасност.

Airsoft представлява спортно занимание, развито на базата на военни/полицейски действия, в условията на абсолютен реализъм. Този вид военна игра е позната на света с няколко имена: Еърсофт (Airsoft), Страйкбол (Strikeball), Софт Еър (Soft Air).

Двойка с фалшиви пистолети предизвика паника на летище в Париж (ВИДЕО)

Заражда се като начин на трениране на специалните части на САЩ и Германия, което в крайна сметка се развива като спортно хоби по целия свят, целящо достигане на високи нива на адреналина, развити на основата на сблъсъка в битката и стремежът за оцеляване в сражението.

Съществена разлика от реалните бойни действия е, че тук всяка грешка е поправима и може да се анализира и коментира. Така се развиват и утвърждават рефлекси и навици, които биха спасили човешки живот в една критична ситуация. Използват се напълно реални реплики на реално съществуващи бойни пушки, пистолети и картечници.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.