Случаят е от път E-79

Две обвинения повдигна Районната прокуратура във Враца след случая, при който седем полски тира блокираха български бус и набиха шофьора му. Обвиненията са за двама от водачите, на единия заради ударите, които нанесъл на българина, а на другия - за разбитото стъкло на микробуса му.

Защо полски тираджии нападнаха шофьор на бус у нас?

Припомняме, че седем тира се движели в колона на път E-79, в която попаднал мъжа с буса. Километри камионът зад него го притискал, защото българинът спазвал ограничението на скоростта. Шофьора на тира изразявал недоволството си със светлинни сигнали и клаксон. На уширение по пътя един от тировете го притиснал отляво, а други два отпред и отзад и го принудили да спре. Един от шофьорите започнал да се кара с него, друг му нанесъл удари по главата. 

Протест след нападението на седем полски шофьори над българин

До момента разследването е установило, че един от шофьорите на полски камион отишъл до микробуса на българина с гумена палка в ръка и разбил страничното стъкло. С постановление на прокурор двамата са привлечени към наказателна отговорност за хулиганство. Те са обвинени за извършени от тях непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На единия от нападателите прокуратурата удължи мярката за неотклонение до 72 часа, а другият е с наложена парична гаранция. Действията по разследването продължават.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.