Ако фирмата собственик не я премахне сама, ДНСК ще пристъпи към принудително разрушаване

С решение от 26 април ВАС постанови окончателно, че двуетажната сграда, която се намира на плажа в "Росенец", е незаконна. За нея стана ясно и бяха подадени сигнали през лятото на 2020 година.

"Това е трета поредна от общо 14 незаконни постройки, които се установиха през 2020 година в района. Тази е незаконно, защото е построена върху земя, която е публична държавна собственост. Това няма как да  е законно, невъзможно е и да се узакони, съдът е пределно ясен", това каза за „Твоят ден“ по NOVA NEWS Димитър Найденов, общински съветник в Общинския съвет на Бургас през 2020 г.

Найденов информира, че сградата е построена преди много години, когато всичко е било държавна собственост, както Нефтохимическия комбинат, така и гребната база. Впоследствие една част от терена става частен, но тази постройка остава в територията на държавната публична собственост.

"За сградата няма никога издавани строителни документи, нито разрешение, изградена е просто върху пясъка, поради тази причина е редно да бъде премахната", каза още Димитър Найденов.

Държавата дава възможност на представителите на фирмата собственик сами да разрушат сградата или ДНСК да влезе в своите правомощия и да започне процедура по принудително разрушаване.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.