Разнообразното хранене и умереното движение са ключовите “компоненти” за постигането на добър здравословен статус

За да сме здрави, трябва да се грижим добре за тялото и емоционалното си състояние. Разнообразното хранене и умереното движение през деня са двата ключови “компонента” за постигането на добър здравословен статус в дългосрочен план. Приемът на витамини и минерали на таблетки е също обещаващо, ако искаме да посещаваме лекарския кабинет максимално рядко – има различни видове хранителни добавки, предназначени за имунитет, за кожа и коса, за възрастни, за деца и др. 

Важни ли са витамините и минералите за човешкия организъм

Без тях е невъзможно да се чувстваме в кондиция, разказват от онлайн магазин Revita.bg. Именно това прави набавянето на витамини и минерали толкова важно:

  • ако са в дефицит, това рано или късно ще доведе до негативни физически прояви с различен интензитет – комплексите “от а до я” са чудесен избор за хората, които търсят добре балансирани продукти, подпомагащи общото здраве; 

  • подобни формули са така разработени, че да осигурят на тялото ни всички необходими вещества за неговото оптимално функциониране – с тях ще избегнем нежелани витаминни дефицити и недостиг на минерали, като така ще се чувстваме винаги в кондиция; 

  • при прием се обръща внимание на препоръчителната дневна доза, като е добре да бъде проведена и консултация с лекар – така ползите за нас, като потребители, ще са максимални, а рискът от предозиране ще бъде избегнат;

  • сред най-важните вещества за организма ни са витамин б, ц, а, д, к, е, желязо, йод, магнезий, калций и цинк – когато при някое от тези вещества се наблюдават липси, това няма как да не се отрази негативно върху общото ни състояние. 

Витамини

Снимка: Витамини

Фолиевата киселина, Омега-3, рибеното масло, микро- и макроелементите, фибрите и спортните добавки са все жизнено необходими вещества, от които не бива да лишаваме тялото си. Най-добрият начин да си ги набавим в оптималните дози е като заложим на суплементи с високо качество, за които сме напълно сигурни, че се усвояват напълно. 

Как да си ги набавим в нужните количества 

Ако хранителното ни меню не е достатъчно богато на витамини и минерали, то е добре да си набавим последните посредством добавки под формата на капсули, таблетки или в течен вариант. Така няма да се тревожим, че не консумираме достатъчно богата на полезни съставки храна, която също така съдържа ензими, протеини и други елементи, необходими за поддържането на добър физически статус. При избор на подходящ за нас продукт, трябва да се водим според индивидуалните си нужди и моментното състояние на организма ни.