„Искаме да дадем пример на обществото”, заяви кметът на града Георги Лапчев

От администрацията на община Царево вече ще пътуват до работа с велосипеди. В последния ден от работната седмица 20 служители получиха колелета, които са българско производство. От Общината заявиха,че те са финансирани по европейски проект, а целта е по-чиста околна среда и по-здравословен живот на общинарите. Не без значение са и очакваните ефекти от използването на велосипеди в града - да се освободят паркоместа през летния сезон, когато градчето се задъхва от автомобили на туристи.

ЕС с план: По-малко шофиране и работа от вкъщи три дни в седмицата

„Щастливи сме, че спечелихме този проект. Карането на велосипед е здраве. Царево не е кой знае колко голям град и винаги най-лесният достъп е бил с велосипеди. Неслучайно тук има и много велоклубове, има и турове с велосипед”, заяви кметът на Царево Георги Лапчев.

„Искаме да дадем пример на обществото за това, че е добре да слезем от автомобилите и да решим нелекия проблем с паркоместата”, добави той.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.