Вижте какво разказа тя пред Ивомира Пехливанова

Легендата на българската поп музика от края на 80-те и началото на 90-те - певицата Мая Нешкова, днес навършва 65 години. Изпълнителката на една от най-слушаните песни за всички времена – „Честит рожден ден" отбелязва личния си празник с равносметка пред камерата на NOVA. Как успя да стане първият музикант с концерт на стадион у нас, защо често е сваляна от сцената заради белите си ботуши и кога решава да построи храм край Благоевград тя разказа пред Ивомира Пехливанова.

Деси Слава: Мечтаех за нормално семейство

„Много често ми казват Нешка. Някак на хората им идва асоциацията с Нешка Робева, Мая Нешкова и изведнъж като ме видят ми казват „А, Нешка”. Аз, разбира се, не реагирам по никакъв начин. Мило ми е”, споделя певицата.

Спомня си, че когато е била на 5 години е живеела до „Герена”. „Имаше една прекрасна градинка. Бях с плитки и се люлеех на една люлка с коте в скута. На 15 бях мечтаеща, устремена. Животът ми беше пълен с музика, с танци, уроци по пеене и ски. Карах ски, състезавах се, но после заради пеенето ги спрях. Аз съм казала, че съм се родила с идеята, че ще пея”, разказва тя.

„На 25 години вече бях устремена, почти утвърдена, търсеща своето място под слънцето, а на сцената - търсеща своя стил. Вече бях солистка в Благоевград. Това беше началото на голямата ми кариера. Бях влюбена в живота. На 35 години вече бях абсолютно утвърдена с много публика и с много концерти. На 45 пък вече бях на изцяло, на  100% мама. На 55 бях вече върнала се на сцената. Имах планове, концерти, албуми, изяви. И бях мама вкъщи”, добавя Нешкова.

Мая Нешкова за музиката, семейството и щастието, което не се купува с пари

„Сега, на 65 години, съм си същата, но по-мъдра, по-улегнала, по-търпелива. Творяща. Зареждам се с оптимизъм за турне през есента”, каза още легендата на българската поп музика.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.