"Русия направи Европа по-обединена, но за сметка на собствената си изолация", каза още депутатът от "Продължаваме промяната"

"Правителството ще обяви пакет от антикризисни мерки. Ще се вземат предвид и външните фактори. Притеснява ме, че позициите на президента пораждат повече страх у хората, колкото да ги обединява. Експертите трябва да говорят. А срещата да не е между Асен Василев и парламентарната група на "Продължаваме промяната", а между вицепремиера и президента Радев, който може да бъде координатор между институциите. Трябва те да говорят в един глас", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Петър Кьосев, депутат от "Продължаваме промяната".

Той заяви още, че пред правителството стоят редица задчи, като например съдебната реформа.

"КПКОМПИ също се нуждае от много реформи. Комисията ще се раздели на две, антикорупционна и отнемане на имуществото", добави депутатът.

Кьосев изрази и мнението си относно войната и въздействието ѝ върху нашата икономика, .

"ЕС обсъжда общи мерки - вървим към военна икономика, самата Русия вече не действа като търговец, а като военен лидер. Спира доставки без аргументи, абсолютно недопустимо от международния правен ред. Русия направи Европа по-обединена, но за сметка на собствената си изолация. Към настоящия момент е ясно, че ЕС и Русия не могат да седнат на маса на преговори за икономически съюз", смята Петър Кьосев.

Депутатът коментира и възможността за промяна в изборния закон в контекста на планирани промени в избирането на евродепутати.

Според него трябва да се види как такива промени могат да бъдат адаптирани към нашето законодателство. За Кьосев хартиените бюлетини  е връщане назад, а гласуването по пощата се практикува в няколко страни в Европа.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.