Европейската нощ на музеите 2022 ще предложи интересни и любопитни научни и културни събития

Нощ на музеите в цялата страна. 70 музеи и галерии отварят врати за посетители безплатно. Свободеният вход важи за всички до полунощ. 

Поводът е Европейската нощ на музеите. 

Посетителите ще могат да ги разгледат без да плащат билет от 19 часа до полунощ днес. Организатор са Френският институт у нас и Министерството на културата.

Много изненади очакват посетителите - освен постоянните експозиции има теватични изложби, арт инсталации, концерти на живо и специални прожекции.

В Националния военноисторически музей тази вечер историята оживява с помощта на виртуална реалност. Посетителите само с помощта на телефоните си и мобилно приложение, което могат да изтеглят на място, могат да видят как картините оживяват, всичко това под звуците на представителния духов оркестър на Националната гвардейска част.

Деяна Костова от Националния военноисторически музей смята, че това е поредна крачка на екипа на към превръщането на културната институция в едно съвременно място, което предразполага диалога с публиката с помощта на новите технологии.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.