Той каза още, че Сърбия ще се бори максимално да продължи своята политика да не въвежда санкции срещу Русия

Сръбският президент Александър Вучич заяви в интервю за ТВ Първа, че е получил обещание от българския премиер Кирил Петков, че няма да създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия.

Вучич: Сърбия плаща висока цена за това, че не въвежда санкции срещу Русия

Вучич каза още, че Сърбия ще се бори максимално да продължи своята политика да не въвежда санкции срещу Русия, подчертавайки, че щетите, които понася поради това са огромни, съобщи телевизия N1. Той каза, че Сърбия прави това заради уважението към себе си и към международното право и поради това, че се държи като самостоятелна и независима държава.

Като един от примерите за последиците Вучич посочи, че в Сърбия не искат да пристигнат някои продуценти и артисти, тъй като не е въвела санкции, а това води до липсата на приходи. Една от последиците е и че Сърбия не може да излезе на  капиталовия пазар.

Бърнабич: Сърбия е против санкции срещу Русия, но уважава териториалната цялост на Украйна

На въпрос какво очаква  от преговорите с Русия по отношение на газа, Вучич подчерта, че е важно да го има и че е получил обещание от българския премиер, че няма да създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.