Фико бе официално посрещнат пред Паметника на незнайния войн

Председателят на италианската Камарата на депутатите Роберто Фико е на официално посещение у нас. То започна днес и е по покана на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Румен Радев от Берлин: Важно е едно правителство да спазва обещанията си

Фико бе официално посрещнат пред Паметника на незнайния войн, където положи венец. Гостът сложи подписа си в книгата за официални гости на българския парламент и разгледа пленарната зала, където се коват законите на България.

Снимка: БГНЕС

От съвместната им пресконференция стана ясно, че по време на разговорите двамата са говорили за войната в Украйна, а Никола Минчев определи срещата им като много ползотворна и каза, че е получил покана българска парламентарна делегация да посети Италия. Той съобщи, че двамата са подчертали и важността на коридор номер 8 и интеграцията на Западните Балкани.

В програмата на официалното посещение на Фико са предвидени срещи с вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, със заместник-министъра на външните работи Васил Георгиев и с представители на италианската общност в България.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС