Това каза депутатът от БСП в студиото на "Денят на живо"

„БСП трябва да бъде водещ фактор, а не колело в такива коалиции. Трябва да се консолидира вътрешно и да престане да се рои”. Това заяви депутатът от Столетницата Крум Зарков. По думите му партията има нужда от нови хора и послания, включително от нов лидер.

Социалистът коментира и излязло наскоро проучване на „Тренд”, според което при евентуални избори днес, Столетницата се нарежда на пето място. Според друго проучване на „Маркет Линкс”, БСП би била трета политическа сила.

Христо Иванов призова за “пълна депутинизация на държавата”

„Проучванията идват и си отиват, но това, че БСП не е във форма, и това, че БСП, след като претърпя три поражения, не направи необходимото, за да анализира истинските причини и да заеме мястото, което й се полага – а именно първото място в българския политически живот, е очевиден факт”.

„Българските служби за сигурност да бъдат независими от която и да е чужда държава, включително Русия, е базов принцип”. Така народният представител от БСП отговори на искането на коалиционния им партньор „Демократична България” за „депутинизация” на страната ни.

Според Зарков много надолу в списъка с приоритети е слязъл въпросът, който е събрал коалицията – въпросът за съдебната реформа, за правовата държава. По думите му тези въпроси правят едно управление ефективно и способно да се реагира на кризи.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.