Обмислят се допълнителни мерки за потребителите

Драстичен скок в цената на парното от юли прогнозира министърът на енергетиката Александър Николов.  По думите му ще има ръст, въпреки готвеното намаляване на ДДС върху топлоенергията на 9%. В тази връзка се обмислят допълнителни мерки за потребителите. Заявлението на “Топлофикация” - София към КЕВР, което беше внесено още през април месец е с искано увеличение от близо 30%. То е формирано на база доставката на азерски газ преди месец. решението за точния процент остава в ръцете на КЕВР.

“Когато природния газ е повишен няколко пъти, колкото и тежко да звучи, повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано. Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите със сигурност,  това ще бъде коментирано и на ниво МС и вицепремиер и премиер”, коментира енергийният министър и допълни: “За радост текущия отоплителни сезон мина. Когато стигнем до следващия отоплителен сезон, в зависимост от разходите ще търсим варианти за компенсация”. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.