Според местните всеки ден има предпоставки за инциденти

Зрители на NOVA сигнализират за кръстовище в Нови пазар, което всекидневно излага на опасност шофьори и пешеходци. Живеещите в близост казват, че всеки ден стават свидетели, ако не на инцидент, то на предпоставки за такъв и настояват да се намери решение на проблема.

Преди осем месеца ви показахме същото кръстовище. Оттогава местният жител Стоян Атанасов обясни, че има една единствена промяна. „На знака „Стоп” беше сложен жълт цвят, което означава, че на мястото стават произшествия”, заяви той. По думите му за решаване на проблема може да се постави „легнал полицай”, да бъде положена шумяща маркировка и светофар. 

Въпреки маркировката, знаците и осветлението, Атанасов отдава инцидентите на шофьорите от други градове, които преминават през града и кръстовището за първи път. Той разказа, че те най-често не спират на знака „Стоп”.  

Местна жителка обясни, че се страхува да преминава през кръстовището. Призова на него да застанат човек от общината и полицаи, за да установят случващото се. В официална позиция от Община Нови пазар обясниха за NOVA, че кръстовището е урегулирано по всички законови изисквания. От управата са се обърнали и към всички отговорни институции.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.