Това каза синът на писателя и народопсихолог проф. Марко Семов

„Народ без памет е население”. Това каза в студиото на „Денят на живо” синът на писателя и народопсихолог проф. Марко Семов.

Според проф. Атанас Семов ако учителят трябва тепърва от 7-годишното дете човек, то шансът е почти нулев. „Уроците на бащата са изключително важни и ако те не предхождат тези на учителя, каузата е загубена”.

Петков със спомени от училище: Беше ми много трудно по руски

Преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски” смята, че майката формира човешките черти у детето, а бащата – личностните.

„Баща ми ме научи, че каквото и да иска да каже и напише човек, никога не бива да казва лоша дума за народа си. И по възможност не бива да казва и лоша дума за човек”, спомня си бащините завети проф. Атанас Семов. По думите му Марко Семов силно е вярвал в качествата на българския народ и точно затова много го е боляло, че не се развиваме добре.

„Ние много тежко си разбутахме ценностите”, каза наследникът на писателя и се обоснова с това, че на 24 май учител дал пример за успял човек с хора, които направили заведение на морето.

Той коментира и спора ни с Република Северна Македония, относно историята. „Голямата драма на България с РС Македония не е, че те ни крадат историята, а, че ние хвърлихме историята си на боклука”, категоричен е конституционният съдия.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.