Хотелиери не са съгласни да настаняват срещу 15 лв. за нощувка и храна

Дни преди края на програмата за настаняване на украински бежанци срещу 40 лв. на ден няма яснота какво ще се случи с украинските граждани, настанени в хотели в „Слънчев бряг”. Към момента голяма част от хотелиерите не са съгласни да настаняват бежанци срещу 15 лв. за нощувка и храна.

„Молим министерството да ни отговори на един основен въпрос - какво ще правим с всички жени и деца, когато дойде програмата от 15 лв. и ние не можем да свършим никаква работа и да ги изхраним. Защо програмата трябваше изобщо да се променя”, попита хотелиерът Красимир Белорешки.

 

 

В базите на Елена Андонова са настанени над 1 500 украински бежанци и тя настоява спешно за информация. „Това, което достигна до мен, е че ще се извозват с автобуси от Слънчев бряг до Морска гара - Бургас, оттам ще се прави преразпределение с влакове до незнайно кои точки в страната”, обясни хотелиерът.

Андонова коментира възможността на хотелите да се дават по 10 лв., без ангажимент за храна.„Ако минем на този вариант, ще трябва в една хотелска стая да настаним 5 или 6 души, за да излезе калкулацията”, добави тя.

Бежанците пък обясняват, че са останали без работа и нямат възможност да си заплащат сами разходите за храна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.