Почти милион бежанци от войната са преминали границата с Румъния

Принц Чарлз посети Румъния, за да покаже солидарност с украинските бежанци и всички хуманитарни агенции, които им оказват помощ, предаде Би Би Си.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Британският престолонаследник посети конгресен център в близост до Букурещ, в който са настанени стотици бежанци от войната в Украйна. Центърът е използван за разпределителна точка и за храна, дрехи и юридическа помощ за бежанците.

Почти милион бежанци от войната са преминали границата с Румъния. Всеки ден прииждат нови бежанци, като само за три месеца повече от шест милиона души са напуснали домовете си в Украйна.

Принц Чарлз ще приюти украински бежанци в имотите си

Мигрантската криза, която войната причини из Европа, е безпрецедентна по рода си - повечето бежанци в Румъния спират временно в страната по пътя към други европейски страни. Хиляди доброволци също помагат на бягащите от войната.

При посещението си в Румъния Принц Чарлз изрази най-искрената си подкрепа на бежанците и припомни, че Великобритания също има голям принос в подпомагането на бягащите от войната.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС