Това се е случило на 24 май

Германски гражданин нападна двама служители на „Пътна полиция”. Това се е случило на 24 май във Варна. Повод за нападението станала забележка от страна на полицаите към чуждия гражданин. Секунди след размяната на реплики мъжът започнал да буйства и нанесъл серия от удари по униформените. Полицаите са с контузии по главата и тялото. 

Маскирани като полицаи нападнаха семейство в Монтанско

„От 7:30 до приключване на мероприятието бяхме ангажирани с организацията на движението към катедралния храм на кръстовището между бул. „Владислав Варненчик” и бул. „Съборни”. Бяхме поставили конуси, за да ограничим движението в посока към центъра”, разказа мл. инсп. Антоний Монев от „Пътна полиция”-Варна.

„Мъж на видима възраст около 35 г. напусна зоната на пешеходната пътека и започна да рита конусите. Попитахме с колегата ми дали има причина да прави това. Лицето беше агресивно настроено. Попитахме дали има документи в себе си, а той започна да повишава тон и да обижда. В този момент се нахвърли и нанесе юмручни удари в областта на лицето и тялото. Оказах съдействие, физическата сила приключи в момента, в който поставихме белезници”, каза още той.

Защо мъж подпали автомобила си и нападна полицаи в центъра на Враца?

Мъжът е бил задържан. „За случая е докладвано на дежурен прокурор в Районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Лицето е разпитано и освободено. Към момента не е привлечен като обвиняем, предполагам, че предстои това да се случи”, заяви гл. инсп. Христо Захариев, който е началник на Първо РПУ-Варна. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.