Около 300 места за настаняване и малки хотели са се записали в програмата

По-голямата част от хотелиерите в Слънчев бряг са категорични, че няма да продължат след 31 май да предоставят настаняване на украинските бежанци, защото сумата от 15 лева на човек не ги устройва.

Това означава, че близо 15 000 души с временен статут ще останат без покрив. Според зам.-областния управител на Бургас Тодор Иванов кризисният център ще бъде разчистен и ще се превърне в място за прием на украинци, където да изчакват влакове за цялата страна.

"От понеделник или вторник ще заработи. Вече има заявки, които се обработват кои хотели ще разселват украинци. Целта е общностите да бъдат отново заедно. Към вчера 19 000 са заявили ново настаняване. Общо 60 000 души са по хотели, които продължават да се регистрират в национален мащаб", поясни той.

По думите му в периода от неделя до вторник вероятно ще потегли първата влакова композиция. "Около 300 места за настаняване и малки хотели са се записали в програмата", сподели Иванов. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.