Премиерът представи пред своя гост възможностите за инвестиции в страната ни

Премиерът Кирил Петков проведе среща с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд. Задълбочаването на политическия диалог и сътрудничеството в областта на енергетиката, отбраната, туризма, инвестициите и високите технологии бяха сред акцентите в разговора в Министерския съвет.

По време на срещата премиерът Петков бе категоричен, че България е заинтересована от диверсификация на доставките на петрол и газ и от проучване на възможностите за внос на петролни продукти от Саудитска Арабия.

Петков представи пред своя гост възможностите за инвестиции в страната ни в редица бизнес сектори, вкл. инфраструктура, туризъм, транспорт, селско стопанство, информационни и телекомуникационни технологии.

По време на разговора беше обсъден и потенциалът за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство, както и развитието на въздушната свързаност между двете държави.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.