За това сигнализираха разтревожени родители

Агресия на детска площадка. Родители ни съобщиха, че мъж размахал нож и разпорил топка, с която играели децата им. Атакуваните от възрастния деца успели да заснемат инцидента.

Делничен следобед в междублоково пространство на столичния квартал „Гоце Делчев”. Група деца играят с волейболна топка, когато получават предупреждение от мъж, че ако не престанат, той ще я спука. На клипа се вижда, че той им казва, че не иска те да играят до масата. „Масата” е маса за тенис, която мъжът, по думите възнамерявал да ползва задно със своето дете. Децата се преместили, но по думите на Боби, който заснема клипа, това също не било достатъчно. И мъжът разпорил топката им с нож.

СЪСЕДСКИ ТОРМОЗ: Жители на "Орландовци" получават заплахи за убийства и палежи

„Стояхме на една тенис маса. Дойдоха деца и ни казаха да слезем от нея. Ние отказахме. Дойде въпросният човек и ни изгони от там. След това играехме до нея. Топката се качи върху масата. Човек ни я даде и каза, че ако се случи още веднъж, ще ни я спука”, разказа детето, което е заснело клипа.

Момче преби друго дете в училище в Нови Искър (ВИДЕО)

„Писаха ми и мъжът, и съпругата му. Заканиха ми се с полиция. Уведомих органите на реда какво ми е написал. Не съм му отговаряла. Не мога да повярвам, че това се случва тук, пред децата ни”, каза майката, публикувала клипа.

„Този човек явно има някакъв проблем. Ние няма да търсим неговия проблем. Искаме просто нашите деца да си играят спокойно тук. И когато ги оставим тук, да не притесняваме, че някой ще извади нож”, каза пред камерата ни бащата на едно от децата. С този нож утре може да направи нещо, да нарани някое дете, коментират притеснените родители.

NOVA потърси мъжа за коментар. Отговори ни съпругата му в писмен вид. Семейството поднесе извинение за случилото се, но отказа да застане през камера, защото след публикуването на клипа и реакциите, които последвали, изживяват силен стрес и се страхуват за сигурността си.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.