Така депутатът коментира скандалите в НС от вчера и днес

„Парламентът започна да живее”. Така депутатът от „Демократична България” Иван Димитров коментира напрежението между народните представители последните дни.

В предаването „Денят на живо с Наделина Анева” Димитров каза, че именно „тези страсти, които се разгарят, са доказателство, че парламентът живее”.

„Понякога нервите действително ескалират, с оглед на обстоятелствата, че работим в изключително тежка обстановка, както международна, така и вътрешнополитическа. Правителството и ние като управляващи се опитваме да изведен държавата от това нещо, а опозицията само руши всичките тези усилия. В крайна сметка се стига до размяна на остри реплики”, продължи депутатът.

Не смята, че случващото е признак за скорошни избори.

„Тези разногласия не са причина за подаване на оставка на правителството или разпадане на парламента. Скандалите, които се преекспонират, не може да поставят на карта бъдещето на страната. В настоящия момент най-малко се нуждаем от предсрочни избори”, каза Димитров.

Скандалът с изказването на вицепремиера Калина Константинова относно бежанците, Димитров го определи като комуникационна грешка.

Той коментира, че първоначално се е очаквало конфликтът в Украйна да приключи в кратки срокове. „Това подведе правителството да настани първоначално бежанците в комплексите по морето”, каза Димитров.

Относно Северна Македония, депутатът каза, че въпросът трябва да се реши именно в НС, но обсъждането трябва да е прецизно и с по-малко емоции.

„България може да наложи вето 70 пъти”, обясни Димитров.

Относно закриването на спецправосъдието и СРС-ата, той каза, че те се отпускат за срок от 2 месеца, а срокът за закриване на спецсъдилищата е 3 месеца.

На въпроса за Антикорупционната комисия и предложението Бойко Рашков да я оглави, Димитров каза, че ще се обсъдят всички предложения за шефове.

Повече гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.