„Бъдещето на региона не трябва да става заложник на опитите за дестабилизация от злонамерени маргинални групи”, посочи той

„Осъждам остро палежа на Културния клуб "Иван Михайлов" в Битоля, представляващ опит за провокация и дестабилизиране на отношенията ни с нашите съседи”. Това написа премиерът Кирил Петков в личния си профил във Facebook.

Подпалиха Културния център „Иван Михайлов” в Битоля

„Българският външен министър пътува към Битоля, за да се запознае на място с щетите. Българското правителство ще продължи да работи за защитата на правата на българската общност в Северна Македония и да подпомага дейността й”, посочва той.

И добавя: „Благодаря на премиера Ковачевски за бързата реакция и очаквам от компетентните служби на Република Северна Македония да издирят и накажат извършителите на този вандалски акт. Бъдещето на региона не трябва да става заложник на опитите за дестабилизация от злонамерени маргинални групи”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.