Родители сигнализират за тормоз над децата им

Синини и следи от забит молив в челото. Родители сигнализираха, че 6-годишните им деца са тормозени от две момчета - близнаци на същата възраст в детската градина, която посещават. На снимки се виждат синини по ръцете и гърбовете на пострадалите, както и следи от забит молив в челото на едно от тях. Много от децата са били душени от момчетата, твърдят още родителите. 

„Разбрах, че един от близнаците е хванал дъщеря ми за гушата. Опитал се е да я удуши”, обясни родител на пострадало дете.

„Синът ми седи на една масичка с един от близнаците, който забива молив малко над окото му. Искрено се притеснявам за всички деца, защото агресията ескалира”, каза майка на друго дете.

Родителите обясняват, че близнаците са преместени от друга детска градина. Писали са множество жалби и сега очакват реакция от институциите.

Директорката на детската градина Милка Медарова обясни, че в момента текат проверки. Тя посочи, че след подаден сигнал е назначен помощник на учителя в групата, а психолог работи постоянно с децата.

„Те не са на ресурсно подпомагане. Наистина имат поведенчески проблеми. С тях работи и логопед. Аз нямам правомощията да ги изключа от градината”, добави Медарова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.