Депутатът коментира актуалната политическа обстановка

„Решението на ИТН от части ме изненада, от части – не. Имаше знаци от партията,че има несъгласие с водената от правителството политика. Тези обвинения, които Трифонов изложи в своето видеобръщение, които смятаме за неоснователни”. Това заяви депутатът от „Продължаваме Промяната" Стоил Стоилов. 

„Трудно ми е да прогнозирам дали правителството ще падне. Ситуацията е динамична. Тепърва министрите от квотата на ИТН трябва да подадат оставка. Както заяви премиерът, търсим светни депутати, които са готови да подкрепят водената от това правителство политика за борба с корупцията и за подкрепа на най-уязвимите групи”, каза още Стоилов.  

„Темата за допълнителните 3,6 млрд. които са поискани от МРРБ не сме я обсъждали в парламента. Смятаме, че точно в този момент актуализацията на бюджета не е за се дадат допълнителни 3 милиарда за строителство на пътища. Идеята на актуализацията е да се дадат допълнителни средства на пенсионерите и семействата, така че да се справят с кризата и инфлацията. Няма как това да стане, ако парите не отидат точно там. Тази актуализация е един много трудно и финнопостигнат баланс. Параметрите на бюджета не се променят. Дефицитът като процент остава същият. Не се харчат допълнително пари, не се взимат допълнителни заеми”, обясни Стоилов. 

По думите му на АПИ вече са отпуснати рекордни средства за ремонт на пътища.

Той коментира и темата за забавянето на електронните направления

„Истината е, че няма хаос. В последните два дни вече няма сигнали за проблеми. Имаше такива в първите два дни, тъй като един конкретен доставчик на софтуер на болници не си беше попрамил грешките”, поясни Стоилов.

Целия раговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.