От началото на юни работят водачи на служебни кучета през нощта

От ОД на МВР-Варна взеха мерки за сигурността на гражданите и туристите през активния ваканционен сезон. Полицаи с кучета и велопатрули ще следят за реда край морето. 

Директорът Атанас Михов обясни, че организацията за летния туристически сезон е създадена. "Ще бъдат пуснат допълнителни мотопатрули в курортните комплекси и уязвимите места във Варна. От началото на юни работят водачи на служебни кучета през нощта. От днес има велопатрули в Морската градина и к.к. "Златни пясъци", посочи той.

По думите му правомощията им са на като на всички останали полицаи. "Те могат да изпълняват напълно своите функции. Ще има и цивилни полицаи, командировани от София. Те ще помагат в борбата с джебчиите. Ще бъдат изпратени 4 полицаи от Полша и двама от Румъния, където има струпване на чужди граждани - к.к. "Константин и Елена" и на Камчия", обясни Михов.

Според него по 50 служители през юли и август и 8 за септември ще бъдат командировани от вътрешността на страната. Ще има и КПП-та в курортните комплекси.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.