Страната му все още се опитва да евакуира цивилни от Северодонецк

Продължават тежките сражения в Донбас. Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в Северодонецк, така и в региона на Харков, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Страната му все още се опитва да евакуира цивилни от Северодонецк, след като руските военни разрушиха и последния мост към града. 

Двете страни твърдят, че са дали жертви в сраженията за този град, който се превърна в основното бойно поле за водената от Русия война в Украйна. В редовното си обръщение президентът Зеленски подчерта, че в този момент страната му се нуждае от модерни противоракетни оръжия.

“През последните 24 часа няма радикални промени в битката за Донбас. Интензивни бойни действия се водят в Северодонецк, както и в околните райони. Както и преди, имаме жертви и те са болезнени за нас. Но трябва да удържим. Жизненоважно е да удържим позициите в Донбас. Колкото повече загуби понесе противникът там, толкова по-малко сила ще има, за да продължи агресията. Отново повтаряме на нашите партньори, че Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия. Страната ни не разполага с тях на достатъчно ниво, но точно сега има най-голяма нужда от този вид оръжия. Няма добро оправдание за забавянето на доставките”, каза украинският президент.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.