От ДБ настояват и за отстраняването на представителя на страната ни

"Демократична България" искат да се създаде временна парламентарна комисия за обследване дейността на "Лукойл". Депутатите настояват за отстраняването на представителя на страната ни, предаде БГНЕС.

"Понеже освен за драми, са ни избрали да вършим и конкретна работа, опитваме се да работим по теми, свързани с енергетиката. Трябва да се овладеят цените на енергоносителите", заяви председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов.

Делян Добрев: Някой прибира по 10 милиона на ден от скъпото гориво

"По отношение на цените на горивата днес не чухме нито едно смислена мярка. Правим 4 неща: законопроект за повече конкуренция. Второ- искаме комисия за "Лукойл", искаме смяна на представителя на държавата. Искаме и смяната на КЗК - това е единственият орган, който може да разследва", заяви Мартин Димитров. Цените на горивата няма да станат по-ниски с констатации, каза той.

"Предлагаме всеки складодържател на горива да декларира до 19 часа свободните си капацитети. На следващия ден да ги обяви на своята уеб страница. Това ще подобри достъпа", коментира Димитров. Георги Ганев коментира изказването на Делян Добрев от по-рано, в което депутатът от ГЕРБ обвини управляващите, че крият истината за цените на горивата. "Що се отнася до изнесеното днес от господин Добрев, графиките трябва да се пратят в Комисията за защита на конкуренцията. Явно проблемът е липсата на конкурентен натиск". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.