Според нея президентът трябва да се фокусира в смирението и кроткото говорене

"Опасно е да се мисли за предсрочни избори, защото истината е, че никой не може да предвиди какво ще се случи. Аз съм скептична към плаващите мнозинства, повърхностно базирани. Всички депутати да се ръководят на първо място от съвестта си. Време е действията им да са ръководени от отговорността към хората. Президентът да се фокусира в смирението и кроткото говорене, а не да си позволява да разпространява фалшиви новини и тези, за които няма доказателства". Това заяви за "Денят на живо" Кристина Петкова, заместник-председател на ДСБ.

По думите й парламентарни сили се опитват да се върнат в дневния ред на политическия живот и спекулират с въпроса за РСМ. "Надявам се депутатите да проявят отговорност и разум. Сега парламентът е жив, дебатите показват редица проблеми, като липсата на доверие в институциите и политическата класа, както и липса на култура. Всичко зависи от отговорността и съвестта на ИТН. Петков ме удовлетворява като премиер", коментира тя.

Според нея прокуратурата трябва да се намеси при обвиненията, че някой е мафия. "Всеки управляващ днес смята, че предишните не са се справили, тук е ролята на разследващите органи, а тях ги няма", посочи Петкова. И допълни, че ИТН, ГЕРБ и "Възраждане" се държат като коалиция и става дума за пари.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.